Workshops

Ontdek onze workshops voor kerken, organisaties en de families die betrokken zijn bij zending en/of het zendingsgezin.

Gezond betrokken
– voor kerken en organisaties

We nemen jullie mee achter de schermen van het zendingsleven. We concentreren ons niet op het werk, maar op het leven van het zendingsgezin en hoe deze wordt beïnvloed. We bekijken de mogelijke verrijkingen en uitdagingen die op hun pad zullen komen. Om vervolgens samen te verkennen hoe we als gemeente of organisatie op een gezonde manier betrokken kunnen zijn en hoe we hen het beste kunnen ondersteunen.

Omgaan met transities
– voor organisaties aan gezinnen die de zending in gaan

Tijdens het zendingsavontuur krijg je continue te maken met veranderde situaties en omstandigheden. Regelmatig komt ook ‘het afscheid nemen’ om de hoek kijken. Ook al blijf je zelf als gezin op dezelfde plek zitten, vaak zijn er anderen om je heen die op een gegeven moment weer vertrekken.

De workshop wordt gestart met een stukje theorie. We gaan in op de stappen van een transitie fase en hoe daar verschillend op gereageerd kan worden. Vervolgens gaan we aan de slag om bewust te worden van onze eigen reactie op veranderingen. Wat gebeurt er dan? Wat hebben we nodig? Wat kunnen anderen daarin betekenen?
Het is ontzettend waardevol om bewust te zijn van je eigen handelen en die van de ander in tijden van verandering. Om vooraf te weten wat dan helpend is; of juist niet.

Help?! Onze familie en vrienden

Een stap de zending in, is iets om naar uit te kijken. Vaak gaat er een proces aan vooraf om tot zo’n keuze te komen. Terwijl jullie blij zijn dat het eindelijk werkelijkheid begint te worden, kunnen familieleden of vrienden het er moeilijk mee hebben en soms minder enthousiast reageren.

Daarom organiseren wij ook workshops voor familie en vrienden. Door gebruik te maken van verschillende werkvormen willen we ruimte creëren en het gesprek openen om met elkaar te delen wat het vertrek betekent, hoe dat eruit ziet en vooral ook wat het met jou en met je naasten doet.Mission kid
info@missionkid.nl

KVK: 84948914

Algemene voorwaarden / privacyverklaring