De voorbereiding

In deze fase helpen we jullie om als gezin voor te bereiden op de verhuizing naar en het leven in een ander land. Dit doen we door met name aandacht te besteden bij onderstaande thema’s:

 • Van hier naar daar: welke veranderingen gaan we tegemoet?
  Tijdens deze sessie maken we kennis met de verschillen tussen Nederland en het Anderland. Wat laten we achter? Wat weten we al over het Anderland en wat valt er nog te ontdekken? Wat willen we mee nemen van hier naar daar? En wat blijft er achter?
 • Ik en het gezin; bewust van en tot steun voor elkaar
  We ontdekken hoe ieder van ons om gaat met verandering en dingen die we spannend vinden en gaan opzoek naar wat daarin helpen kan zijn. Zodat we op de momenten dat we het even moeilijk hebben, we dat bij elkaar kunnen herkennen en erover in gesprek kunnen gaan en de ander daarin kunnen steunen.
 • Gezond afscheid nemen; hoe doe je dat?
  Afscheid nemen is een terugkerend thema in het leven van een zendelingsgezin. Grote mate van afscheid nemen doet ook iets met de ontwikkeling van kinderen, zeker wanneer daar niet goed mee om gegaan wordt. Tijdens deze sessie staan we daar dan ook bij stil en praten we ook over de belangrijke rol van ouders in deze ‘afscheidscultuur’.
 • Settelen daar; hoe kunnen we dat het beste doen?
  Na een periode van loslaten, ligt voor het gezin de uitdaging om hun plek te vinden in Anderland. Het is belangrijk om daarvoor de tijd te nemen en deze fase open en onderzoekend in te gaan. Verder is er ruimte om verder door te praten over het leggen van nieuwe contacten, omgaan met cultuur verschillen en de plek van het gezin te midden van het roepingswerk.

Tijdens onze begeleiding vinden we het belangrijk om ook zoveel mogelijk de kinderen te betrekken. Dit zullen we doen door gebruik te maken van verschillende werkvormen.